Voor artsen

Ons levernetwerk is een unieke samenwerking tussen de afdelingen oncologie en chirurgie van het Erasmus MC, Albert Schweitzer, IJsselland ziekenhuis en het Amphia ziekenhuis. Dit zijn de vier klinieken waar regionaal alle patiënten met colorectale levermetastasen behandeld worden. Hiermee omvat ons levernetwerk geografisch geheel Zuidwest Nederland, hetgeenovereen komt met de oncologienetwerken Embraze en Concord (www.oncologienetwerken.nl).

Doel:
Ons doel is voor alle patiënten met colorectale levermetastasen in onze regio een eenduidig en kwalitatief hoogstaande behandeling.

Richtlijnen & beleid:

We hebben sinds 2015 een regionaal behandelprotocol wat we in alle vier de klinieken gebruiken en waarmee alle patiënten op uniforme wijze behandeld kunnen worden. Wekelijks worden alle patienten onderling besproken in een teleconferentie om voor onze patienten gezamenlijk het beste behandelplan samen te stellen.

Onderzoek & trials:
Als levernetwerk initiëren we en participeren we in meerdere wetenschappelijke studies. Onder het hoofdstuk onderzoek zijn alle lopende studies te vinden. Voor patiënten is hier ook een beslisboom te vinden die de patiënt op eenvoudige wijze toont voor welke onderzoek hij/zij in aanmerking kan komen.

Verwijzing & vragen:
Voor verwijzing van patiënten en vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Contact >